Vastuullisuus

Hotel Kakola – Ympäristöpolitiikka

Ympäristökysymykset ja kestävä kehitys ovat nykyisin tärkeä osa hotellitoimintaa. Hotel Kakola haluaa olla maineessa kestävän kehityksen edelläkävijänä ja ympäristöystävällisenä toimijana.

Ympäristöasiat ja vastuullisuus on otettu huomioon jo hotellin suunnittelussa. Rakennuksen vanhoja rakenteita ja hirsiä on kunnostettu uusiokäyttöön ja esim. äänieristys hoituu kotimaisten turvelevyjen avulla. Koneiden ja laitteiden hankinnassa energiatehokkuus on ollut ratkaisevassa asemassa valintatilanteessa.

Kaikissa hotellihuoneissa on kotimainen hiilihapotuslaite, joka muuttaa maailman parhaan hanaveden kuplavedeksi. Energiaa vievät minibaarit jätettiin pääasiassa pois jo suunnitteluvaiheessa.

Kertakäyttöastioita käytetään vain mukaan otettaviin tuotteisiin, ja nekin ovat valmistettu biohajoavista materiaaleista.

Ravintolatoimintamme ydin on puhdas suomalainen ruoka paikallisilta lähituottajilta. Hävikin seuranta ja vähentäminen on osa päivittäistä rutiinia.

Tunnemme vastuumme, ja kestävän kehityksen arvot ovat osana DNA:tamme.  Hotellillamme on ympäristövastaava, ja kestävän kehityksen asiat ovat osana perehdytystä, jokaista tiimipalaveria. Pidämme osaamisemme ja tietomme ajan tasalla järjestämällä säännöllistä ympäristökoulutusta.

Pyrimme siirtämään arvojamme myös vieraillemme ohjaamaan heitä kestävämpään kulutukseen mm. mahdollistamalla kierrätyksen huoneissamme sekä opastamalla energian säästämiseen ja ekologiseen liikkumiseen.

Ympäristövastuu ja sosiaalinen vastuu ovat meille tärkeitä arvoja, ja siksi myös Hotel Kakola haluaa edistää ympäristöasioiden huomioimista ja kestävää kehitystä. Sitoudumme ympäristölakien noudattamiseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen ja edellytämme samaa kaikilta yhteistyökumppaneiltamme ja sidosryhmiltämme.

Tavoitteenamme on ympäristövaikutusten vähentäminen ja toimintamme jatkuva parantaminen. Sitoudumme ympäristöasioiden seurantaan ja kehittämiseen.  Hyödynnämme tarjolla olevia resursseja päämäärämme saavuttamiseksi; Hotel Kakolalla on Green Key jäsenyys sekä Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -sertifikaatti.